Aktivitetsmuligheter

Ut på tur, aldri sur! Robølshøvda Hyttegrend ligger naturskjønt til og byr på et bredt utvalg aktiviteter. 

I Langsua nasjonalpark kan du vandre i et vidstrakt familievennlig lavfjellandskap. Terrenget er mildt, og byr på spennende toppturer med vidt utsyn.

I umiddelbar nærhet finner du merkede stier, tur- og friluftsterreng, og kan dermed la bilen stå mens du er på hytta. Bare en kort kjøretur er du omringet av alpine fjell i Jotunheimen. Ønsker du kultur og uteliv, er det ikke langt til Fagernes og Beitostølen som til en hver tid har et kulturprogram å by på. 

80781628 2394367240825547 1446677837221199872 O
På sykkel i fjellet

Området har etablerte merkede sykkelstier. Ellers finnes grusveier i kuppert terreng gjennom stølslandskap. Om en ønsker ekstra utfordring finnes det trailløype på Beitostølen. Generelt har Valdres godt etablerte ruter og kart om du ønsker lengre turer. Se

20170411 140507
Skitt fiske

I området rundt Robølshøvda Hyttegrend finner du et rikt antall mindre vann. Her egner det seg for både flue og sluk, og kanskje får du en ørret på kroken! Fiskekort er tilgjengelig hos lokale kjøpmenn. Skitt fiske!

Ski Himmel
Milevis med skiløyper

Det er totalt 180 km med preparerte skiløyper som strekker seg fra Beitostølen i vest til Danebu i øst i lett kupert terreng under tregrensa. Løypene strekker seg gjennom hyggelige stølsområder og snaufjell. Yddin og Javnlie løypelag sørger for flotte løyper i skitraseen helt inn i hyttefeltet.  

IMG 3749
Vandring

Det er utallige turmuligheter i området, både på sti og stølsveier. Stiene er godt merket i kupert terreng. På toppene kan du nyte 360* panoramautsikt. Nyt naturen i mektig, variert og snilt fjelllandskap!

 

0 1600 False False 1 Jpg 85 Https Hub Em1 No Media Images 2 2341014
..ta din åre fatt!

Vann som Yddin og Sørre Vindin byr på padlemuligheter i naturskjønne og familielevennlige omgivelser. Om du ikke har kano eller kajakk kan du leie en kano i feriesesongen hos Yddin Feriehytter.

IMG 1688 (2)
Finn jegeren i deg

Robølshøvda ligger midt i smørøyet for små- og storviltjakt. Jaktkort kan kjøpes i Øystre Slidre Statsallmenning. Se Øystre Slidre Fjellstyre for mer info.

6315525720 469C7302da B
Kulturliv

Valdres har et rikt kulturliv. En rekke festivaler og idrettsarrangement; Vinjerock, Norway Trail, Norsk Rakfiskfestival, Jørn Hilme, Ridderrennet og Valdres Sommersynfoni for å nevne noe.

I tillegg finner du i Valdres rike mat-tradisjoner og mat i særklasse. Lokale utsalg er å finne blant annet på Heggenes og Beitostølen. I området er det fortsatt støler som er i drift i sommersesongen. Her kan du nyte en hjemmelaget, kortreist rømmevaffel.

Wngetbilde
Guidede turer og aktivitetstilbud

Drar du til Beitostølen finner du et mangfoldig tilbud blant aktiviteter og guidede turer til enhver årstid. 

Utfordre deg selv opp Synshorn Via Ferrata, Jotunheimen på hesteryggen eller på et klatrekurs. Båten MB Bitihorn på Bygdin tar deg med i eventyrlige omgivelser inn til Eidsbugarden. På Gjende kan du og ta båt som for eksempel start- eller sluttetappe på Besseggen. 

Både sommer og vinter kan du kjøre hundespann med Beito Husky Tours, dra på skiskole, kanotur, topptur og flere andre aktiviteter med Beito Aktiv. 

Påskeskisenter (15 Of 26)
Full fart i slalombakken

Nærmeste alpinanlegg ligger på Beitostølen. Her finner du familievnnlige bakker, park og gode utleiemuligheter. Tradisjonsrik afterski og uteliv på kvledstid. Er du av typen som liker bratte utfordringer, heng og løssnø? Da kan du dra til Raudalen 30 min. unna.

20170414 114147
Tipp-topptur

Robølshøvda Hyttegrend ligger i umiddelbar nærhet til fantastiske topper å bestige. Uansett ambisjonsnivå vil du finne noe som passer for deg. Vi anbefaler å ta en kikk på www.visitvaldres.no for gode turforslag